BUKK-PELICANS-SALIBANDY-DRILL-BOOK-10-20
BUKK-MAVIENSUTKAHVILLE-WEB-salibandy-CHA

PELICANS SB

HARJOITTEET

Taitojen oppimisessa on tärkeää

 

 • Harjoittelulla on tavoite. Näissä taitoharjoitteissa tavoitteena on ohjeiden mukainen suoritus.

 • Harjoittelu on riittävän tehokasta ja vaatimustaso on korkea. Vaatimustaso on riittävä, kun harjoitteen aikana syntyy virheitä. Näissä harjoitteissa kukin voi itse määrittää oman vaatimustasonsa esimerkiksi taitopelinopeutta lisäämällä ja vähentämällä

Taitotreenin yleiset pelisäännöt

 

 • Kuljeta palloa taitoradan ja tehtävän mukaisesti. Radat tarjoavat erilaisia rajoitteita ja tarjoumia.

 • Kaikki salibandyn pelisääntöjen mukainen pelivälineen pelaaminen on sallittua.

 • Saat liikkua harjoitteen ohjeiden mukaisesti ja pelivälineen on kuljettava radan osoittamien porttien yli tai ali. 

 • Voit arvioida omaa taitotasoasi ottamalla radan suorittamiseen kuluvia aikoja

Videoiden lopussa on vielä vinkkejä miten voit parantaa suoritusaikoja ja miten saat harjoittelusta parhaan hyödyn esiin.

1. Rastin ali (1)

Huom! Kämmenrysty, hyvä rytmi, hyvä peliasento (ei jalat suorana), hae hyvä polvikulma, pikkuhiljaa katse eteenpäin, vaihda suuntaa, reagoi heti pallon karkaamiseen.
Vinkki! Pariharjoite kahdella pallolla

Välineet: Bukk X välinepaketti. Voit rakentaa radan vaihtoehtoisesti seuraavista osista: Bukk Gate X ja Bukk Gate 1-2 tai Bukk Pro Gate ja Bukk Gate 1-2.

2. Rastin ali (2)

Huom! Kämmenrystykärkikynä, hyvä rytmi, hyvä peliasento (ei jalat suorana), hae hyvä polvikulma, pikkuhiljaa katse eteenpäin. löydä hyvä kosketus, vaihda suuntaa, reagoi heti pallon karkaamiseen.
Vinkki! Pariharjoite kahdella pallolla

Välineet: Bukk X välinepaketti. Voit rakentaa radan vaihtoehtoisesti seuraavista osista: Bukk Gate X ja Bukk Gate 1-2 tai Bukk Pro Gate ja Bukk Gate 1-2.

3. Ali ja yli

Huom! Kämmen nosto rysty nosto edestakaisin. Huomaa hyvä lapakulma, muista painon siirto pallon alle. Hyvä peliasento, pikkuhiljaa katse eteenpäin. löydä hyvä kosketus, vaihda suuntaa, lisää vauhtia, reagoi heti pallon karkaamiseen.
Vinkki! Pariharjoitteena yhdellä ja/tai kahdella pallolla

Välineet: Bukk Pro Gate. Voit rakentaa radan vaihtoehtoisesti Bukk Gate X -osasta

4. Propelli

Huom! Muista painon siirrot, joka on mahdollista vain hyvästä peliasennosta. Hyvä kosketus palloon, lisää vauhtia, reagoi heti pallon karkaamiseen.
Välineet: Bukk Gate 1-3 ja Bukk360-lisäpala.

5. Keinu 

Huom! Muista painon siirrot, joka on mahdollista vain hyvästä peliasennosta. Hyvä kosketus palloon, lisää vauhtia, reagoi heti pallon karkaamiseen.

Välineet: Bukk Motion

6. Kaarre

Huom! Kämmenrysty liikkeessä. Hyvä rytmi käsiin että jalkoihin.

Välineet: Bukk Gate C tai Bukk C välinepaketti

7. Hunajakenno

Huom! 1) Syöttöharjoitus, jossa  pallo tulee piilosta. Pidä peliasento hyvänä, lapa lattiassa ja reagoi hyvin. Voi myös kisailla nostoa kaverin kanssa. 2) Syöttöpiilon läpi suoraan syötöstö läpi. Katse pallossa ja reagoi pallon tulosuuntaan. Etäisyyden muuttaminen muokkaa harjoitetta - lyhentäminen vaikeuttaa reagointia ja pidentäminen vaatii syötön tarkkuutta.

Välineet: Bukk Honeycomp

8. H-harjoitus

Huom! H-harjoitus, rystyllä käyttö ja kämmenellä syöttö, kämmenellä käyttö ja syöttö, rystyllä käyttö ja syöttö. Peliasento hyvänä ja liikutaan eikä kurkotella.

Välineet: Bukk Gate 1-4 ja Bukk Gate XL

9. Bukk X haaste - taitopelikisa

Pelisäännöt! Pyri mahdollisimman nopeaan suoritusaikaan! Kuljeta palloa kuvan Bukk X haastetaitoradan mukaisesti. Radan voi aloittaa haluamaansa suuntaan ja rata kuljetaan pelisuorituksena molempiin suuntiin, eli rata läpi ja välittömästi samaa rataa takaisin lähtöpisteeseen. 
Kaikki salibandyn pelisääntöjen mukainen pelivälineen pelaaminen on sallittua. Pelaaja saa liikkua vapaasti, mutta pelivälineen on kuljettava radan osoittamien porttien yli tai ali. 
Huom! Hyvä rytmi, hyvä peliasento (ei jalat suorana), hae hyvä polvikulma, pikkuhiljaa katse eteenpäin, vaihda suuntaa, reagoi heti pallon karkaamiseen.
Vinkki! Pariharjoite kahdella pallolla

Välineet: Bukk X välinepaketti. Voit rakentaa radan vaihtoehtoisesti seuraavista osista: Bukk Gate X ja Bukk Gate 1-2 tai Bukk Pro Gate ja Bukk Gate 1-2.

Lisää harjoitteita löydät
sosiaalisesta mediasta
 
@BUKKHOCKEY  #MÄVIENSUTKAHVILLE

 • White Facebook Icon
 • White YouTube Icon
 • White Instagram Icon
 • White LinkedIn Icon
 • White Twitter Icon
 • White Vkontakte Icon
 • White Google+ Icon

BUKK-Välineiden taustalla olevaa kehitystyötä

Miten parannat harjoitteen suoritusaikoja?

 

 1. Ota ensin tuntumaa palloon, alustaan ja kuljettavaan rataan. Virheitä syntyy aluksi ihan riittävästi ilman nopeuden lisäämistä. Kiinnitä huomioita peliasentoon.

 2. Vähennä kosketuksia pelivälineeseen.

 3. Nopeuta suoritusta, niin että syntyy virheitä.
 4. Kiinnitä huomioita niihin suorituksiin ja radan kohtiin, joissa virheet syntyvät. Älä välttele virheitä vaan korjaa niitä ja huolehdi siitä, että virheitä riittää koko ajan korjattavaksi. Toista se kohta radasta jossa virheitä syntyy, heti uudelleen virheen jälkeen saman suorituksen aikana. Hio radan eri kohtia kuntoon. Opi nauttimaan turhautumisesta, sillä se takaa paremmat suoritukset ja palkitsee.

 5. Kun rata alkaa sujua, kiinnitä huomioita omaan liikkumiseen. Ajat alkavat parantua, kun oma liike tulee mukaan. Koordinaatio kehittyy, kun kehon vapausasteet lisääntyvät taitopelisuorituksen aikana ja käytät koko kehoa suoritukseen.

 6. Ja lopuksi, älä mieti liikaa– huomaa rytmi radan eri kohdissa ja anna vaan mennä. Voit kuitenkin harjoitella rataa nopeassa rytmissä uudelleen ja uudelleen

 7. Muista paljon toistoja, mutta eri radoilla.

 

Kun saavutat oman parhaan aikasi ja tasaisen suorittamisen tason, tehokkain tapa kehittää käsittely- ja havaintomotoriikkaa sekä ratkaisuntekokykyä, on:

 • lisätä itse radan vaativuutta kokoamalla itse erilaisia Bukk-ratoja

 • vaihtamalla palloa kevyemmäksi, painavammaksi tai kimmoisammaksi

 • nosta katseesi ylös ja anna itsellesi tarkkailutehtäviä radan ulkopuolelta

 • tekemällä käsittelymotoriset taitoharjoitteet välittömästi fyysisen kuormituksen jälkeen

 • vaihtamalla kätisyyttä

Taitoharjoittelu - Mitä hyötyä?


Bukk-taitopelit ja harjoitteet soveltuvat hyvin käsittely- ja havaintomotoriseksi perusharjoitteeksi. Vaikka itse harjoitteen hiominen opettaakin lähinnä parempaan harjoitesuoritukseen, joudut suorituksessasi kuitenkin monipuolisesti havainnoimaan ja etsimään parasta suoritusmallia. Samalla opit oman suorituksesi kehittämistä. 


Motorinen oppiminen on harjoittelun tulosta, ei perittyä lahjakkuutta! Taidot kehittyvät oikealla harjoittelulla ja monipuolisella toistolla nopeasti. Motoriikka on kaiken liikunnallisuuden perusta ja hyvät taidot tukevat myös muiden liikuntataitojen oppimista. Taitojen oppimisessa on tärkeää tehdä niin vaativia harjoitteita, että virheitä syntyy. Virheet kertovat riittävästä ja oikeasta vaatimustasosta.

 
Muista myös nauttia onnistuneista suorituksista! Onnistuneen suorituksen toistaminen palkitsee ja soveltuu hyvin taitojen ylläpitämiseen ja hienomotoristen liikeratojen aktivoimiseen. Huipputasoa alemmalla suoritustasolla tehty harjoite soveltuu hyvin myös alkulämmittelyyn ja tehostaa keskittymistä.

Hyvin tehty motorinen harjoittelu tukee ratkaisuntekokykyä ja auttaa viemään taidot pelitilanteisiin.

Huom! Varo pakkasella ulkona, etteivät perheen pienimmät kosketa kielellä kylmää metallin pintaa!
Huom! Kanna Bukk-välineitä huolellisesti, ettei se putoa varpaillesi!